kikowaena ʻike

He aha ka ʻokoʻa ma waena o SDS a me HSS Drill Bits?

ʻElua mau kula noʻonoʻo e pili ana i ke ʻano o SDS - ʻo ia ka slotted drive system, a i ʻole mai ka German 'stecken – drehen – sichern' - unuhi ʻia ʻo 'insert – twist – secure'.

ʻO kēlā me kēia mea pololei - a ʻo ia paha ʻelua, pili ʻo SDS i ke ʻano o ka hoʻopili ʻana o ka drill bit i ka drill.ʻO ia ka huaʻōlelo i hoʻohana ʻia no ka wehewehe ʻana i ka shank o ka drill bit - pili ka shank i ka ʻāpana o ka drill bit i hoʻopaʻa ʻia i loko o kāu ʻāpana o nā lako.ʻEhā ʻano o ka SDS drill bit a mākou e wehewehe hou aku ai ma hope.

Kū ka HSS no ke kila kiʻekiʻe, ʻo ia ka mea i hoʻohana ʻia e hana i nā ʻāpana drill.Loaʻa i nā ʻāpana drill HSS ʻehā mau ʻano ʻano ʻokoʻa - pololei, hoʻemi, tapered, a me ka morse taper.

He aha ka ʻokoʻa ma waena o HDD a me SDS?
ʻO ka ʻokoʻa ma waena o nā bits drill HSS a me SDS e pili ana i ke ʻano o ka huki ʻana a i ʻole ka hoʻopaʻa ʻia ʻana o ka drill bit i loko o ka drill.

HSS drill bits ua kūpono me kekahi maʻamau chuck.Ua hoʻokomo ʻia ka ʻauwae HSS i loko o ka pūwili a mālama ʻia e nā ʻauwae ʻekolu e hoʻopaʻa a puni ka ʻauwae.

ʻO ka maikaʻi o nā pahu drill HSS ʻo ia ka mea i loaʻa nui a hiki ke hoʻohana ʻia i nā ʻano noiʻi ʻoi aku ka nui.ʻO ka hemahema nui, ʻo ia ka maʻalahi o ka wehe ʻana o ka drill bit.I ka wā e hoʻohana ai, hoʻokuʻu ka haʻalulu i ka chuck, ʻo ia hoʻi, pono ka mea hoʻohana e hoʻomaha a nānā i ka hoʻopaʻa ʻana, hiki ke loaʻa ka hopena i nā manawa hoʻopau hana.

ʻAʻole pono e hoʻopaʻa ʻia ka bit drill SDS.Hiki iā ia ke hoʻokomo maʻalahi a maʻalahi i loko o nā pahu i koho ʻia e ka SDS hammer drill.I ka wā o ka hoʻohana ʻana, pale ka ʻōnaehana slot i kekahi haʻalulu e mālama i ka pono o ka hoʻoponopono ʻana.

He aha nā ʻano mea maʻamau o SDS DRILL BITS?
ʻO nā ʻano maʻamau o SDS:

SDS - ka SDS kumu me nā māwae slotted.
SDS-Plus - hiki ke hoʻololi me nā bit drill SDS maʻamau, e hāʻawi ana i kahi pilina maʻalahi.Loaʻa iā ia he 10 mm shanks me nā puka ʻehā e paʻa pono ai.
SDS-MAX - Loaʻa iā SDS Max kahi 18mm shank nui aʻe me ʻelima mau pahu i hoʻohana ʻia no nā lua nui aʻe.ʻAʻole hiki ke hoʻololi me ka SDS a me SDS PLUS drill bit.
Spline - He ʻoi aku ka nui o 19mm shank a me nā splines e paʻa i nā ʻāpana.
Loaʻa iā Rennie Tools ka piha piha o nā bit drill SDS e hāʻawi ana i ka hana ʻoi aku ka maikaʻi.No ka laʻana, ua hana ʻia kāna mau ʻāpana hammer drill SDS Pus me ka hoʻohana ʻana i ka piko pale paʻa kaumaha i hana ʻia me ka carbide sintered.He kūpono lākou no ka ʻeli ʻana i ka ʻiʻo, blockwork, pōhaku maoli, a me nā pōhaku lepo paʻa a i ʻole.He wikiwiki a maʻalahi hoʻi ka hoʻohana ʻana - ua kūpono ka shank i kahi pahu puna wai maʻalahi me ka pono ʻole o ka hoʻopaʻa ʻana, e ʻae iā ia e paheʻe i hope a i waho e like me ka piston i ka wā wili.ʻO ka ʻaoʻao ʻaoʻao ʻaʻole pōʻai i ka ʻōwili ʻana i ka bit drill i ka wā e hana ai.ʻO ka hāmare o ka drill ka mea e hoʻokē ai i ka bit drill ponoʻī wale nō, ʻaʻole ka nui o ka puʻupuʻu, e ʻoi aku ka maikaʻi o ka SDS shank dill ma mua o nā ʻano ʻano ʻē aʻe o ka shank.

ʻO ka SDS Max Hammer Drill bit kahi pahu hammer drill paʻa loa, e hāʻawi ana i kekahi o nā hana maikaʻi loa i loaʻa ma ka mākeke.Hoʻopau ʻia ka drill bit me ka tungsten carbide cross tip no ka mea hope loa i ka pololei a me ka mana.No ka mea e hoʻokomo wale ʻia kēia bit drill SDS i nā mīkini hoʻoheheʻe me ka SDS max chuck, he mea hoʻoheheʻe kūikawā ia no nā noi kaumaha ma luna o ka granite, concrete, a me masonry.

NA NUI NO KA HSS DRILL BITS
Hiki ke hoʻololi ʻia nā ʻāpana drill HSS ma waena o nā ʻano noi.Loaʻa ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana a me ka maikaʻi ma o ka hoʻohui ʻana i nā pūhui like ʻole e hāʻawi i ka hana ʻoi aku ka maikaʻi.No ka laʻana, hana ʻia nā Rennie Tools HSS Cobalt Jobber Drill Bits mai ka M35 alloyed HSS steel me 5% Cobalt content, e ʻoi aku ka paʻakikī a ʻoi aku ka paʻa o ka lole.Hāʻawi lākou i kahi haʻalulu haʻalulu a hiki ke hoʻohana ʻia i nā mea hana lima lima.

Hoʻopau ʻia nā HSS Jobber Drills ʻē aʻe me kahi ʻāpana ʻeleʻele ʻeleʻele ma muli o ka hoʻoheheʻe ʻana i ka mahu.Kōkua kēia i ka hoʻopau ʻana i ka wela, a me ke kahe ʻana o ka puʻupuʻu a hāʻawi i kahi waiwai hoʻoluʻu ma ka ʻili wili.Hāʻawi kēia HSS drill bit set i kēlā me kēia lā i ka hana kiʻekiʻe loa no ka hoʻohana ʻana i kēlā me kēia lā ma luna o ka lāʻau, metala, a me ka plastic.


Ka manawa hoʻouna: Feb-21-2023

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou.